Tisztelt szülők!

„A Kormány a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX.18.) Korm. rendeletében újabb óvintézkedések bevezetéséről döntött. A szabályozás értelmében a köznevelési intézményekben 2020. október 1-jétől érkezéskor kötelező lesz a foglalkoztatottak és a gyermekek, tanulók testhőmérsékletének mérése.

 

A jogszabály meghatározza, hogy az intézmény területére a gyermeket, illetve a tanulót kísérő nagykorú személy (szülő, idősebb testvér, stb.) maszk viselése mellett a kialakított testhőmérséklet-mérési pontig léphet be.

 

Óvodák esetében:

Tekintettel arra, hogy az óvodában jellemzően a csoportszobákhoz kialakított öltözőkig, illetve a csoportszobák előteréig kísérik el gyermekeiket, a mérési pontokat javasolt ezekben az öltözőkben, előterekben kialakítani.

 

Az Operatív Törzs összeállított egy általános szabályrendszert, amely tömören összefoglalja azokat a magatartási szabályokat, amelyeket a koronavírus járvány idején a különböző élethelyzetekben érdemes betartani.

 

SZÜLŐKÉNT A KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYBEN:

  • Kizárólag akkor menjünk köznevelési intézménybe, ha egészségesek vagyunk.
  • Az intézmény területére csak orrot és szájat eltakaró maszkban menjünk be.
  • A lehető legrövidebb időt tartózkodjunk az intézményben.
  • Belépés előtt fertőtlenítsük a kezünket.

Kerüljük a felesleges közvetlen testkontaktusokat, a hagyományos üdvözlési formákat (pl: puszi, kézfogás), valamint a saját arc, szem, száj érintését is.”